latinica  ћирилица
27/11/2023 |  20:55 ⇒ 21:08 | Аутор: СРНА

Вишковић: Бројни инвеститори заинтересовани за улагања у Српску

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су се Влади јавили бројни инвеститори заинтересовани за улагања у Српску.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

Вишковић је навео да се Српска не може мјерити са економски развијеним земљама и платама које радници тамо имају, али да је њена предност у томе што има квалификовану радну снагу.

- Наши људи су се показали као најбољи радници, а уз то имамо и добар географски положај, те бројне пореске олакшице и друге мјере, због чега су нам се већ јавили бројни инвеститори заинтересовани за улагања на овим просторима - рекао је Вишковић за Телевизију "Уна".

Он је нагласио да су то све активности које се предузимају како би се смањио број лица који одлазе са ових простора у иностранство, те напоменуо да се миграције дешавају и у земљама Европе и цијелог свијета, али не само у Српској.

Вишковић је додао да је Република Српска показала стабилност и одлучност да направи амбијент повољан за инвестирање, али да проблем прави ниво БиХ и нестабилна политичка ситуација на том нивоу.

Указао је да власт у Српској чини све како би биле повећане плате, те истакао да је то дуготрајан и захтјеван процес.

- То није процес који можете завршити преко ноћи или у кратком периоду, потребно је направити и претпоставке за то, што смо у протеклом периоду и чинили, те смо креирали многе мјере које ће привући стране инвеститоре да отворе овдје погоне и запосле наше људе - рекао је Вишковић.