latinica  ћирилица
27/11/2023 |  22:27 ⇒ 28/11/2023 | 09:57 | Аутор: РТРС

Ски-пас Јахорине важи од Словеније до Сјеверне Македоније

Олимпијски центар "Јахорина" и Скијалиште "Маврово" у Сјеверној Македонији потписали су данас споразум о сарадњи, што је кључни корак ка формирању јединственог ски-паса.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић истакао је да се потписивањем овог споразума јача повезаност међу скијашким дестинацијама на овом подручју, саопштено је из овог центра.

- У глобалном контексту изазова, истакли смо важност заједничког рада, дељења ресурса и искустава. Верујемо да регионална сарадња игра кључну улогу у очувању и унапређењу скијашке културе. Када се сви ови параметри споје, успешност пословања је загарантована - нагласио је Љевнаић.

Он је додао да вјерује да се овим кључним корацима отварају врата новим амбициозним циљевима, укључујући и могућност поновног довођења Олимпијских игара у регион.

- Формирање јединственог ски-паса који важи од Словеније до Сјеверне Македоније представља значајан корак ка интеграцији наших скијашких дестинација и пружа јединствено искуство љубитељима зимских спортова. Овим повезивањем не само да омогућавамо скијашима широм региона да лако приступе различитим скијалиштима, већ и стварамо снажан савез који има потенцијал да привуче пажњу светског спортског збивања - рекао је Љевнаић.

Директор Скијалишта "Маврово" Огњен Цигански изразио је задовољство посјетом директора Олимпијског центра "Јахорина", наглашавајући да сада има поузданог партнера и подршку у овом амбициозном пројекту са циљем стварања атрактивне скијашке дестинације која ће привући што више туриста и допринијети значајном порасту туризма у Сјеверној Македонији.

- Слиједимо примјер Јахорине и препознајемо важност заједничких напора у стварању јединственог скијашког искуства на ширем подручју. Кроз ову сарадњу, Маврово тежи да постане незаобилазна дестинација за љубитеље зимских спортова, нудећи богато искуство скијања и гостопримства - рекао је Цигански.

Осим представника скијалишта Крушево и Попова Шапка, данашњој свечаности присуствовао је и амбасадор БиХ у Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић.

Јаћимовић је истакао пријатељске односе између БиХ и Сјеверне Македоније, наглашавајући да директан лет Сарајево - Скопље додатно учвршћује везе и олакшава туристима да доживе богатство обје земље.

Из Олимпијског центра "Јахорина" наводе да овај догађај потврђује снажну међународну сарадњу и подршку усмјерену ка очувању скијашког насљеђа на овом подручју.

Олимпијски центар "Јахорина" недавно је обновио споразум о сарадњи са Скијалиштима Црне Горе, као и скијалиштима Словеније и Румуније. Исти модел планира да примијени и на скијалишту "Игришта", чије отварање је планирано крајем децембра.

- Очекујемо да ће новоуспостављени лет између Скопља и Сарајева значајно допринијети повећању прилива туриста у оба ски-центра - Маврово и Јахорина, а планирани распоред летова понедјељком, сриједом и петком, пружа идеалну флексибилност посјетиоцима који желе да уживају у зимским чаролијама ових прелијепих дестинација - наводи се у саопштењу.