latinica  ћирилица
28/11/2023 |  07:51 | Аутор: РТС

Путеви у већем дијелу Србије проходни, проблеми са струјом у планинским мјестима

Отклањају се посљедице сњежног невремена. Ванредна ситуација је у Бабушници, Новој Вароши и дијеловима Врања. Проблеме са струјом имају домаћинства у појединим планинским мјестима у Новој Вароши и Црној Трави. Путеви у већем делу земље су проходни. На појединим деоницама има до 10 центиметара снијега.
Сјеница (фото:TANJUG/ Aleksandar Nićiforović/ bg) -
Сјеница (фото:TANJUG/ Aleksandar Nićiforović/ bg)

Непроходни су путеви у Црној Трави, Сјеници, Тутину и Бабушници. Прилази зимским туристичким центрима су проходни. У Пријепољу је ванредна ситуација укинута, а Лим се повукао у корито.

Снијег који је током викенда падао у дијеловима Србије направио је проблеме мјештанима појединих села која су без струје. Посла је било и за спасиоце који су из завејаног аутобуса на путном правцу Врање–Крива Феја, код Соколовца, евакуисали грађане.

 Још се трага за 53-трогодишњим Милинком Чорбићем који је нестао прије три дана у селу Река, између Рудна и Студенице. У Новој Вароши око 580 домаћинстава и даље је без струје, у Црној Трави око 200 мјештана.

Путеви првог и другог приоритета су проходни али на појединим дионицама има до 10 центиметара снијега.

Непроходни путеви су у Црној Трави, Сјеници, Тутину и Бабушници, док су прилази зимским туристичким центрима проходни. Ванредна ситуација је укинута у Пријепољу, која је уведена због обилних падавина, а Лим се повукао у корито.