latinica  ћирилица
28/11/2023 |  09:29 ⇒ 11:02 | Аутор: Агенције

Софија дозволила прелет авиона Сергеја Лаврова

Министарски савјет ОЕБС-а почиње у четвртак у Скопљу. Амбасада Русије у Бугарској потврдила да је Софија дозволила да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор. Претходно је и македонска влада одобрила долазак руског дипломате.
Сергеј Лавров (фото: t.me/MID_Russia) - Фото: РТРС
Сергеј Лавров (фото: t.me/MID_Russia)Фото: РТРС

Амбасада Русије у Бугарској је саопштила да су бугарске власти дозволиле да авион руског министра спољних послова Сергеја Лаврова прелети бугарски ваздушни простор.

- Да, потврђујемо - речено је из руске амбасаде за агенцију РИА на питање о томе да ли је тачно да је Бугарска дозволила прелет авиона шефа руске дипломатије.

Дозволом Бугарске да авион руског министра спољних послова прелети ваздужни простор те земље отклоњена је и посљедња непознаница уочи 30. Министарског савјета ОЕБС-а у Скопљу на ком ће шефови дипломатије 57 земаља разговарати о безбједносној ситуацији.

Портпарол Европске уније Петер Стано раније је изјавио да дозвола за прелет авиона руског министарства спољних послова не представља кршење антируских санкција.

Министарски савјет ОЕБС-а трајаће од 30. новембра до 1. децембра на захтјев предсједавајућег ОЕБС-а и министра спољних послова Сјеверне Македоније Бујара Османија.