latinica  ћирилица
28/11/2023 |  10:54 ⇒ 10:55 | Аутор: СРНА

Предложен притвор због кријумчарења цигарета

Тужилаштво БиХ упутило је приједлог за одређивање притвора црногорском држављанину Р. В., осумњиченом да је као дио организоване групе кријумчарио велике количине цигарета без акцизних маркица из Црне Горе у БиХ.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Суд и Тужилаштво БиХФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Мјера притвора предложена је због опасности од бјекства, као и опасности да би боравком на слободи могао да понови кривично дјело или доврши започето, саопштено је из овог тужилаштва.

Осумњичени је под истрагом због кривичног дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, кријумчарење и недозвољено складиштење робе.

За њим је била на снази мјера полицијске потраге, те је приликом уласка у БиХ ухапшен на граничном прелазу Хум и предат припадницима Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, који су га потом предали Тужилаштву БиХ.

Против Р.В. и других лица је 2020. године Тужилаштву БиХ поднесен извјештај због кривичних дјела организовани криминал у вези са кривичним дјелима недозвољен промет акцизних производа, кријумчарење и недозвољено складиштење робе, чијим извршењем су прибавили противправну имовинску корист од око 600.000 КМ.

Наведене активности реализоване су 2020. године у оквиру заједничке истраге Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске и Граничне полиције БиХ, под надзором Тужилаштва БиХ, која је носила кодни назив "Вулф" и била је усмјерена на откривање и доказивање кривичних дјела из области кријумчарења високоакцизне робе - цигарета.