latinica  ћирилица
28/11/2023 |  11:02 ⇒ 11:28 | Аутор: СРНА

Гогановић: Институције Српске једина адреса за политичке инструкције

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић нагласио је да неће ићи ни по какве инструкције ни на Исток нити на Запад, те да ће све док обавља ову функцију једина адреса за инструкције када је ријеч о политичким одлукама - бити званичне институције Републике Српске.
Александар Гогановић - Фото: Уступљена фотографија
Александар ГогановићФото: Уступљена фотографија

- Првенствено, предсједник Републике Српске Милорад Додик ће давати инструкције по том питању, а када говоримо о систему одбране инструкције ће давати српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, јер је Предсједништво врховни командант Оружаних снага - изјавио је Гогановић Срни.

Говорећи о јучерашњој сједници Предсједништва БиХ и именовању генералске структуре у Оружаним снагама БиХ, Гогановић је нагласио да је поносан на српског члана Предсједништва која је свим својим знањем и дипломатијом након три часа дискусије успјела да убиједи бошњачког члана Предсједништва Дениса Бећировића да гласа за именовање генералске структуре, чиме је на мјесто начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ именован генерал Гојко Кнежевић.

Гогановић је, коментаришући изјаве министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза, рекао да Хелез покушава на имену предсједника Републике Српске Милорада Додика да гради своју политичку каријеру, те га упозорио да су сви који су то радили - убрзо завршили своју политичку каријеру.

- Предсједник Републике Српске је преживио нападе многих политичара и излазио као побједник, тако да ће и из ових напада изаћи као побједник - закључио је Гогановић.