latinica  ћирилица
28/11/2023 |  11:08 ⇒ 11:46 | Аутор: ТАНЈУГ

Додик: Са Вучићем ојачало братство Срба у Србији и Српској

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је за Танјуг да предсједник Србије Александар Вучић и његов политички и пословни тим с правом имају пуну подршку у Републици Српској, а прије свега због његове јасноће и посвећености Србији и Републици Српској, незаобилазне особености и осејћајности патриотског и стваралачког мајсторства.
Милорад Додик и Александар Вучић - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Александар ВучићФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Он је подсјетио да је Вучић, на обиљежавању почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице Слијепчевић - Бадовинци у Мачви, нагласио да ће та брза саобраћајница ићи ка Павловића мосту и граничном прелазу према Републици Српској, затим да ће се према Републици Српској правити шири гранични прелази, чиме ће бити бржа и боља повезаност градова из Републике Српске и Србије.

- Од Бијељине до Београда, када буде ускоро завршена поменута брза саобраћајница у Мачви, путоваће се, како рече предсједник Вучић, сат и 15 минута - истакао је Додик.

Када се узме у обзир, рекао је Додик, да су захваљујући Србији под вођством Александра Вучића и његовој пажњи, Србија и Република Српска повезане и великим мостом између Љубовије и Братунца, затим да се завршава и нови мост на Сави у Рачи, који ће бити у функцији када идуће године буде завршен ауто-пут из Србије према Бијељини и даље, као и да ће брза цеста на релацији Шабац - Лозница ићи и крај границе према Републици Српској у Шепку па све до Малог Зворника на граници са Зворником, то онда код грађана у Републици Српској, и те како и с правом изазива недвосмислену подршку и захвалност предсједнику Србије Вучићу који никада не заборавља Републику Српску - нагласио је Додик.

Према његовим ријечима, са Вучићем на челу Србије, без сумње, ојачало је братство Срба у Србији и Републици Српској, као и да се попело на највишу коту међусрпских односа до сада.

- Вучић је обећао и саградио за грађане Србије и Републике Српске оно што се његови претходници на функцији предсједника Србије нису осмјелили ни да помињу, а камо ли да ураде у Србији и према Републици Српској, као што је то до сада урадио велики српски градитељ, Александар Вучић - истакао је Додик.

Нагласио је да се због тога људи у Републици Српској, као и многи у Србији, радују да ће Вучић наставити свој посао и у будућности и да Република Српска може да очекује још већу саобраћајну и сваку другу повезаност са Србијом.

- Република Српска је због свега тога и уз велику захвалност, масовно уз Александра Вучића, и даје му пуну подршку на предстојећим изборима - закључио је Додик за Танјуг.