latinica  ћирилица
28/11/2023 |  11:28 ⇒ 18:58 | Аутор: РТРС

Додик са представницима компаније Шандонг о изградњи брзе цесте Бијељина - Соколац

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, заједно са предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, одржаo je данас у Палати Републике радни састанак са представницима кинеске компаније Шандонг.
Милорад Додик са представницима кинеске компаније Шандонг - Фото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Милорад Додик са представницима кинеске компаније ШандонгФото: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Темa састанка билa je реализација инфраструктурног пројекта од стратешког интереса за Републику Српску, изградња брзе цесте Бијељина - Соколац дужине око 160 километара, која би омогућила квалитетнију повезаност у Републици Српској и са Србијом.

На састанку је разговарано и о рјешавању текућих питања везаних за изградњу ауто-пута Бањалука - Приједор.

Предсједник Додик истакао је да је Република Српска остварила веома успјешну сарадњу са компанијом Шандонг и изразио опредјељење за њено даље унапређење и проширење на обострано задовољство.

Састанку су присуствовали и министри у Влади Републике Српске, градоначелници и начелници чије се локалне заједнице налазе на дијеловима на којима су предвиђени ови пројекти.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић рекао је да је Шандонг прихватио обавезу да изврши анализу колико би коштале поједине дионице изградње брзог пута Бијељина-Соколац.

- Потписан је Меморандуим о међусобној сарадњи на том пројекту. Кинеска компанија је прихватила обавезу да изврши анализу о појединим дионицама колики је то износ средстава, на који начин да се приступи рјешавању имовинских односа, а локалне заједнице да искажу свој интерес - рекао је Чубриловић у Бањалуци.