latinica  ћирилица
28/11/2023 |  11:48 ⇒ 11:48 | Аутор: РТРС

Миличевић: Да је одговоран, Хелез би сам поднио оставку

Предсједник СДС-а Милан Миличевић рекао је да би министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез, да постоји одговорност, сам поднио оставку након његових изјава да у Републици Српској постоје наводни кампови за војну обуку.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

- Недопустиво је да износи дезинформације које уносе немир, нарушавају безбједносну ситуацију и подстрекавају мржњу које нам је било превише у протеклих неколико деценија. Очигледно је да он нема одговорности, па пријети плановима "А" и "Б", неутрализацијом и слично - рекао је Миличевић.

Поводом иницијативе за смјену Хелеза, Миличевић је рекао да посланици ове странке нису ни гласали за његов избор јер су и тада сматрали да није адекватна особа за тако одговоран посао, саопштено је из СДС-а.

Коментаришући недавно обиљежавање 25. новембра у Бањалуци, гдје су чланови БОРС-а повицима дочекали лидере НИП-а, СДП-а и Наше странке, Миличевић је подсјетио да БиХ нема закон о празницима.

- Правило број један за мене је, некако људски, кад већ не постоји закон - нека свако слави оно што жели, али не може наметати другом да слави оно што не жели. Република Српска слави 9. јануар и обиљежава га већ дужи низ из година и то ће чинити убудуће. Али, то не значи да гурамо прст у око било ком другом народу у БиХ - рекао је Миличевић.

Он је навео да подржава да сваки народ у БиХ слави празник који мисли да треба да слави, али не да другом одређује шта не треба да слави или да слави оно што не жели.