latinica  ћирилица
28/11/2023 |  12:07 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Ђокић са делегацијом Нижњеновгородске области; Јачање сарадње биће настављено

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је данас у Бањалуци да Српска у Русији има искреног и доказаног пријатеља и партнера са којим ће сарадња и јачање односа бити настављени.
Ђокић са делегацијом Нижњеновгородске области - Фото: Уступљена фотографија
Ђокић са делегацијом Нижњеновгородске областиФото: Уступљена фотографија

Ђокић је у разговору са делегацијом Нижњеновгородске области изразио задовољство што је Република Српска у области Њижни Новгород препозната као поуздан партнер у реализацији заједничких пројеката, што је био и основни смисао успостављања сарадње 2018. године када је потписан Споразум о сарадњи, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Републике Српске.

- Од тада је реализовано много активности у разним сферама живота. Без међусобног поштовања и уважавања нема развијања међународних односа и ми томе придајемо велики значај. Влада Српске приоритетни правац дјеловања и огроман потенцијал види у сарадњи са Русијом, који смо препознали и почели користити - изјавио је Ђокић.

Представници Нижњег Новгорода су рекли да ће ова област, као и до сада, подржати све иницијативе и приједлоге из Републике Српске и учинити све да заживе у пуном капацитету.

Руска делегација је Ђокићу уручила двије захвалнице за његов досадашњи допринос привредној и научно-образовној сарадњи.

На састанку је речено да ће Ђокић прве седмице децембра посјетити Нижњи Новгород.

Делегацију Нижњег Новгорода чинили су директор и замјеник директора Трговинско-индустријске коморе ове области Иван Разуваев и Александр Пушкин, представник ове коморе у Кини Дмитриј Писмениј, ректор Универзитета лингвистике Жана Никонова, директор међународних послова Универзитета лингвистике Анатолиј Анишченко и генерални директор предузећа "Орматон" и почасни конзул БиХ у Нижњем Новгороду Игор Подколзин.