latinica  ћирилица
28/11/2023 |  12:16 ⇒ 15:41 | Аутор: СРНА

Савић: Иванић је политичка прошлост, квислинзи никада нису пролазили у српском народу

Младен Иванић је политичка прошлост и његови посљедни трзаји којима покушава да се врати на политичку сцену своде се на помињање имена предсједника Републике Српске Милорада Додика, јер зна да ће само тако добити на значају код својих ментора и налогодаваца из Велике Британије, изјавио је савјетник предсједника Српске Бојан Савић.
Бојан Савић - Фото: Уступљена фотографија
Бојан СавићФото: Уступљена фотографија

На питање Срне да прокоментарише изјаву Иванића који је рекао да Додик треба да поднесе оставку, јер, како сматра, санкције онемогућавају да нормално ради, Савић је рекао да је овом изјавом Иванић по ко зна који пут потврдио да је до посљедњег атома снаге лојалан својим менторима и амбасадама који су и иницирали санкције предсједнику Додику.

- Иванићева фрустрираност и мржња према Милораду Додику исијава из сваке његове изјаве и она је толика да је због Додика замрзио и Републику Српску. Да ли се бар једном упитао зашто су уведене санкције Милораду Додику и с којим циљем!? Иванић добро зна да Милорад Додик није он и да никада неће издати српске интересе и Републику Српску за шаку власти и британски новац - нагласио је Савић.

Он је додао у изјави за Срну да Иванић, као и комплетна опозиција знају да никада не могу побиједити Милорада Додика, те да је једини начин да се ријеше своје ноћне море зване Милорад Додик оставка или његово повлачење.

- На њихову жалост, то се неће десити, без обзира на њихове жеље, јер ће Милорад Додик бити ту све док га народ жели и бира а то ће трајати очигледно још дуго, за њих и предуго. Народ је тај који бира своје лидере, а лидер никада није био нити ће бити онај који је био извршилац највећег преноса надлежности са Српске на ниво БиХ - нагласио је Савић.

Он је подсјетио да се Иванић на политичкој академији СДА у Зеници сам хвалио да је пренио надлежности, а не странци, те да је био главни учесник реформи од увођења ПДВ-а, царине, војске, обавјештајне службе на нивоу БиХ...

- Квислинзи никада нису пролазили код Срба, па неће ни квислиншка политика Младена Иванића. Његово име у историји српског народ остаће забиљежено у категорији издајника и оних који подржавају увођење америчких санкција српским званичницима и то само зато што су радили за Републику Српску и штитили српске интересе - поручио је Савић.