latinica  ћирилица
28/11/2023 |  12:22 ⇒ 12:36 | Аутор: РТРС

Егић: Нема потребе за доношењем нових законских рјешења (ВИДЕО)

У Бањалуци је одржан округли сто на тему флексибилних облика рада под организацијом ресорног министарства. У току су консултације са пословном заједницом и инспекцијом рада, а једна од главних тема јесте запошљавање радника на одређено вријеме у складу са потребама пословне заједнице и тржишта.
Данијел Егић - Фото: РТРС
Данијел ЕгићФото: РТРС

- На овај начин ми желимо да изразимо своје мишљење да нема потребе за доношењем нових законских рјешења, да је наш законски оквир у погледу овога јасан и прецизан и омогућава ангажовање сезонских радника и да се све то може покрити како нормативима и може се контролисати што је за државу и најважније - рекао је Данијел Егић министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске.

Егић је навео да је овакав скуп организован поштујући пословну заједницу и инспекцију рада, пратећи дешавања на тржишту рада везана за активностима агажовања сезонске радне снаге, као и шта све мора бити уређено и исконтролисано на том пољу.

Он је рекао да ће Министарство рада и борачко инвалидске заштите, које је организатор овог скупа, саслушати сва мишљења која буду изнесена, те извући закључке који ће бити презентовани јавности.