latinica  ћирилица
28/11/2023 |  12:40 ⇒ 12:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Аеродром "Никола Тесла" дочекао седмомилионитог путника у овој години

Београдски Аеродром "Никола Тесла" данас је дочекао седмомилионитог путника у овој години, коме су директор Аеродрома Франсоа Беризо и извршни директор за саобраћај авио-компаније Аир Сербиа Милан Маловић уручили ваучер за бесплатно повратно путовање за дестинацију по избору.
Аеродром "Никола Тесла" - Фото: СРНА
Аеродром "Никола Тесла"Фото: СРНА

Путник је Александра Кандић из Ваљева, а путовала је директним летом националног авио-превозника Ер Србија за Лисабон, саопштио је Београдски аеродром.

- Са великим задовољством ћемо дочекати више од седам милиона путника у овој години, посебно с обзиром на чињеницу да смо превазишли рекорд од 6,2 милиона путника у препандемијској 2019. Овом резултату је, у највећој мјери, допринијела компанија Ер Србија која ове године такође биљежи рекордан број путника и нових линија, као и значајан саобраћај осталих партнерских авио-компанија - рекао је Беризо.

Истакао је да динамичан опоравак саобраћаја и континуирани радови на проширењу, модернизацији и повећању капацитета показују да смо на добром путу да Београдски аеродром постане кључно чвориште у региону.

Аеродром ће до краја 2023. године забиљежити више од седам милиона путника, што је рекордни резултат, који превазилази број путника из 2019. године.

- Аеродром "Никола Тесла" је наша матична база и витално чвориште са којег путници Ер Србије крећу ка великом броју дестинација до којих летимо из Београда. Седам милиона путника је до сада у 2023. години користило услуге аеродрома, а више од половине њих летило је управо Ер Србијом. Отуд и жеља да заједно обиљежимо тај успјех - рекао је Маловић.

У првих девет месеци ове године Београдски аеродром је угостио 42 одсто више путника него прошле године и 25 одсто више него у истом периоду 2019. године.

У истом периоду обављено је више од 62.000 летова, односно 26 одсто више него претходне године и 15 одсто више него у истом периоду 2019. године.