latinica  ћирилица
28/11/2023 |  15:22 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Хелезове лажи могу шкодити свим грађанима

Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић рекао је данас да је увјерен да ће Тужилаштво БиХ на коректан начин одрадити свој посао и констатовати чињенице у случају навода министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза о наводном постојању војних кампова за обуку у Републици Српској како би скинуло анатему са тог догаћаја, будући да су његове изјаве лажне и штетне по све.
Недељко Чубриловић - Фото: РТРС
Недељко ЧубриловићФото: РТРС

- Непријатно је слушати једног министра на нивоу БиХ који говори такве ствари - изјавио је Чубриловић у Бањалуци.

Коментаришући иницијативу Клуба посланика СНСД-а и Српског клуба у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ за Хелезову смјену, Чубриловић је рекао да нико нема дилему у вези са оправданошћу за смјеном Хелеза.

Он је указао да је Хелез изнио "много небулоза и лажи" које могу да шкоде свим грађанима у БиХ.

- Хелез износи своја виђења о некаквим камповима. Како је могуће да то види само један министар, а не виде остали министри и функционери - упитао је Чубриловић.

Чубриловић је подсјетио да Хелез није желио да се обрати медијима након свједочења у Тужилаштву БиХ, оцјењујући да то показује да он говори о нечему што није истина.

Министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез саслушан је јуче пред Тужилаштвом БиХ у својству свједока поводом његових изјава о наводном постојању војних кампова за обуку у Републици Српској, а Клуб посланика СНСД-а и Српски клуб у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ упутили су иницијативу за његову смјену са функције министра.

У Обавјештајно-безбједносној агенцији БиХ рекли су раније Срни да не постоје ни кампови нити било какве паравојне формације у БиХ, уз напомену да су о томе прослиједили информацију предсједавајућој Савјета министара Борјани Кришто.

И Еуфор је данас саопштио да му нису достављени докази или информације које би потврдиле присуство или активности било каквих паравојних кампова у БиХ.