latinica  ћирилица
28/11/2023 |  17:05 ⇒ 19:03 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин: Русија на челу стварања праведног свјетског поретка

Русија је на челу стварања праведног свјетског поретка, а без суверене и јаке Русије трајни свјетски поредак је немогућ, поручио је данас руски предсједник Владимир Путин, обраћајући се учесницима Свјетског руског народног сабора.
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL) -
Владимир Путин (фото:EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / KREMLIN POOL)

Он је навео да сви виде да се "хегемонија једног диктатора урушава".

- Отворено кажемо да се рони диктатура једног хегемона - ми то видимо, сви то сада виде. Отишла је у расуло и опасна је за оне око себе. То је јасно већини у свијету - поручио је Путин, преносе РИА Новости.

Он је нагласио да Москва свако спољно мешање или провокације са циљем изазивања међуетничког или међуверског сукоба у Русији сматра "агресивним дјеловањем против Русије" и покушајем да се у тој земљи "изазову тероризам и екстремизам".

Упозорио је да ће Москва одговорити на такве акције.

Према његовим ријечима, суверенитет за Русију је прије свега слобода државе и њеног народа.

- Шта суверенитет значи за нашу државу, за сваку породицу, за сваког човјека? Шта је његов смисао, вриједност, стварни садржај? То је, прије свега, слобода Русије и нашег народа, а самим тим и сваког од нас - рекао је Путин.

Нагласио је да је борба за суверенитет земље национално-ослободилачке природе, пренио је Тасс.

- Наша битка за суверенитет, за правду, без икаквог претеривања је народноослободилачке природе, јер бранимо безбједност и благостање нашег народа, највише историјско право да будемо Русија – јака, независна сила, земља - поручио је Путин и додао да се Русија "сада бори за слободу цијелог свјета".