latinica  ћирилица
28/11/2023 |  18:06 ⇒ 20:15 | Аутор: sputniknews.com

Хил изгубио такт: Упутио непримјерену поруку Србији - против Русије

Амбасадор САД у Србији Кристофер Хил данас је у крајње недипломатском маниру упутио готово уцјењивачку поруку земљи домаћину, пише Спутњик. Изјавио је да се смањила могућност избора када је рат у Украјини у питању и додао да је за Србију потпуно неодрживо да остане у добрим односима са Руском Федерацијом.
Кристофер Хил (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Кристофер Хил (фото: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Он је подсјетио да је Србија земља која се поносила веома добрим односима са земљама широм свијета, па и са Русијом и да је то стање неодрживо.

Хил је у обраћању на 23. Београдском економском форуму рекао и да је Русија изазвала огромне проблеме свима, заоштрила изборе и свима јасно ставила до знања шта треба да раде.

Навео је да су у почетку сви мислили да ће рат у Украјини трајати кратко, али да су сада сви свјесни да ће потрајати и да, како је рекао, морамо остати са тим проблемом док се не ријеши.

- Морамо да будемо веома јаки са Украјином док се ово не ријеши. Мислим да је једна од горких иронија тог рата што боље можемо да видимо шта ће бити будућност Украјине, него Русије. Мислим да се Русија заиста довела у веома непознате воде. Не знамо гдје ће бити Русија - нагласио је Хил, а остало је нејасно какве везе имају те његове оцјене са Београдским економским форумом.