latinica  ћирилица
29/11/2023 |  11:20 | Аутор: СРНА

Миличевић: СДС је привржен Дејтону

Предсједник СДС-а Милан Миличевић истакао је приврженост ове политичке странке Дејтонском мировном споразуму.
Милан Миличевић - Фото: Уступљена фотографија
Милан МиличевићФото: Уступљена фотографија

Миличевић је навео да је оквир за БиХ и Републику Српску у овом моменту Дејтонски мировни споразум који омогућава функционисање два ентитета и три конститутивна народа, саопштено је данас из СДС-а.

- То је оно што требамо чувати и бити врло разумни. Да ли ће се у некој будућности стећи историјски услови да се деси самосталност, то је ствар будућности и вјероватно неких других генерација. Да ли постоје озбиљни међународни фактори који ће подржати овакав потез? Уколико /предсједник Републике Српске/ Милорад Додик или било ко може да нам пружи доказе да постоји било који значајан међународни фактор у свијету који ће ово подржати, о томе бисмо онда могли причати - рекао је Миличевић.

Предсједник СДС-а рекао је поводом могућности да БиХ у марту добије датум за почетак преговора са ЕУ да је то ствар договора, разговора, доношења рационалних одлука, а они су садржани у 14 приоритета.

- Што се тиче СДС-а, ова странка ће истрајати на томе да се испоштују закључци Народне скупштине, да је један од кључних приоритета Закон о Уставном суду БиХ, односно одлазак страних судија као дио тога пакета - навео је Миличевић.