latinica  ћирилица
29/11/2023 |  11:26 ⇒ 11:29 | Аутор: РТРС

Атос банка подржала превентивне активности МУП-а Српске

Атос банка Бањалука подржала је превентивне активности МУП-а Републике Српске, које су организоване у оквиру обиљежавања Међународног дана дјетета.
Атос банка подржала МУП Српске - Фото: Уступљена фотографија
Атос банка подржала МУП СрпскеФото: Уступљена фотографија

Цијелу претходну седмицу МУП Српске посветио је дјеци и дјечијим правима, кроз истицање и обиљежавање важнијих међународних датума као што су: 18. новембар – Европски дан заштите дјеце од сексуалног злостављања и сексуалног искориштавања, 19. новембар – Свјетски дан превенције насиља над дјецом и 20. новембар – Међународни дан дјетета.

Наиме припадници Јединице за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у Основној школи "Георги Стојков Раковски" у Бањалуци одржали низ предавања на тему "Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље". Предавања на ову тему су организована у одређеним основним школама широм Републике Српске,а овом приликом дјеци су подијељени едукативни материјали и пригодни поклони.

У оквиру ових активности у холу Основне школе "Георги Стојков Раковски" у Бањалуци одиграна је представа "То нисам ја" која третира актуелну проблематику отуђења, виртуелног живота, диктата друштвених мрежа, те посљедице истих друштвених девијација. Све активности је ове године подржала Атос банка, те на овај начин наставила да буде укључена на пољу друштвено одговорног дјеловања, те да на тај практичан помогне рад институција у заједницама у којима послује.

Наведеним активностима МУП Републике Српске пружа учинковитијом заштитом права и интереса дјеце у дигиталном окружењу, пружа нужну едукацију, те скреће пажњу на различите аспекте ризика и изазова у дигиталном свијету. МУП Српске је у оквиру активности које је подржала Атос банка је широј јавности указао на потребу предузимања заједничких активности на заштити дјеце од свих видова искориштавања и злостављања.