latinica  ћирилица
29/11/2023 |  12:42 ⇒ 14:14 | Аутор: РТРС

ПУ Фоча: Пет лица осумњичено да је у кривичним дјелима противправно стекло 700.000 КМ

Фочанска полиција данас је у оперативној акцији кодног назива "Мост 1" на три локације у Фочи извршила претрес кућа и станова које користи пет лица осумњичених да је кривичним дјелима прање новца и превара у протеклих шест година противправно стекло 700.000 КМ.
ПУ Фоча - Фото: РТРС
ПУ ФочаФото: РТРС

Том приликом, приведена су два од пет осумњичених лица, која су затечена на мјесту становања, и у току је њихова криминалистичка обрада, саопштено је из Полицијске управе Фоча.

Под надзором Окружног јавног тужилаштва Требиње, а на основу наредбе Основног суда у Фочи, извршен је претрес кућа и станова које користе лица чији су иницијали К.М, К.Н, К.А, Р.А. и Р.М.

Они се сумњиче да су од децембра 2017. године до септембра 2023. године, у намјери да себи или другоме прибаве противправну имовинску корист, остварили контакт са више лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе, нудећи им тачне исходе спортских мечева, доводећи их у заблуду да на своју штету уплате новац, који су потом осумњичена лица подизала у банкама и поштама на подручју БиХ.

На овај начин пет осумњичених лица из Фоче остварила су противправну имовинску корист у укупном износу од око 700.000 КМ.

Након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Требиње против осумњичених лица биће поднесени извјештаји о почињеним кривичним дјелима превара и прање новца.