latinica  ћирилица
29/11/2023 |  12:45 ⇒ 12:47 | Аутор: Б92

Алкараз: Ми смо ту да зауставимо Ђоковића

Шпански тенисер Карлос Алкараз намјерен је да спријечи Новака Ђоковића да испуни планове које је себи поставио српски тенисер.
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/Jose Mendez) -
Карлос Алкараз (Фото: EPA-EFE/Jose Mendez)

Ђоковић је послије освојеног Завршног мастерса у Торину упитан шта је још остало што може да освоји, а Новак је одговорио сва четири Гренд слема и злато на предстојећим Олимпијским играма у Паризу.

- Па могу да освојим сва четири слема и злато на Олимпијским играма! Амбиције се не мијењају ни за сљедећу годину, имам жељу, посвећеност, тијело ме одлично слуша, имам сјајан тим људи око себе, мотивацију за највеће турнире. Имам инспирацију да идем даље. Људи не виде све шта радимо иза терена, мотивација је ту, сљедеће године су ту и Олимпијске игре. Не знам да ли ће сљедећа да буде добра као ова, али ћу задржати такав менталитет и свјежину ума - изјавио је Ђоковић.

Алкараз сматра да је на њему, између осталих, да му се испријечи на том путу.

- Ђоковић је рекао да је спреман да освоји четири Гренд слема и злато на Олимпијским играма, али ми смо ту да га зауставимо. Ове године, први дио сезоне ми је био спектакуларан, али сам послије Вимблдона имао негативан период. Вјерујем да је то нормално и да морам из тих ситуација да учим - рекао је Алкарас за АФП.

Шпанац се тренутно налази у Мексико ситију гдје ће сутра играти егзибицију.

Пред 40.000 људи на трибинама ривал ће му бити амерички тенисер Томи Пол.