latinica  ћирилица
29/11/2023 |  13:26 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Вишковић: Новим буџетом планирано више средстава за кориснике из области борачко-инвалидске заштите (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, у оквиру консултација са социјалним партнерима о изради буџета за 2024. годину, разговарао је данас у одвојеним сусретима, са представницима Савеза логораша Републике Српске, Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске, те представницима Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске.
Консултације о буџету - Фото: РТРС
Консултације о буџетуФото: РТРС

Вишковић је упознао представнике ових удружења са пројекцијом буџета Републике Српске за 2024. годину, истичући да је новим буџетом планирано значајно више средстава за кориснике из области борачко-инвалидске заштите.

Предсједник Владе Републике Српске подржао је активности ових удружења и њихове планове за наредни период, те истакао да ће Влада наставити да у континуитету помаже њихов рад.

Консултације о буџету (Фото: РТРС)

На састанку је разговарано о даљем унапређењу положаја ове категорије грађана, с посебним акцентом на здравствену заштиту.

Представници Савеза логораша Републике Српске, Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске и Савеза организација и удружења ратних војних инвалида Републике Српске захвалили су премијеру Вишковићу на подршци, те истакли добру сарадњу са Владом Републике Српске.

Консултација (Фото: РТРС)

Састанку су присуствовали министар финансија Зора Видовић и министар рада и борачко-инвалидске заштите Данијел Егић, саопштено је из Владе Српске.