latinica  ћирилица
29/11/2023 |  14:50 | Аутор: РТРС

Спријечили наплату дуговања - банка оштећена за више од 760.000 КМ

Бањалучка полиција поднијела је данас Окружном јавном тужилаштву у том граду извјештај против лица чији су иницијали М.Ј. и Л.М, те правног лица, због сумње да су оштетили банку из Бањалуке за 762.419 КМ тако што су онемогућили наплату дуговања.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

М.Ј. и Л.М. из Бањалуке, те правно лице из тог града, осумњичени су да су починили кривично дјело оштећење туђих права, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

У саопштењу је наведено да се лице М.Ј. сумњичи да је наведено кривично дјело починило као власник и одговорно лице у правном лицу тако што је од септембра 2020. године до јула 2021. године у Бањалуци, у намјери да онемогући права наплате дуговања према банци настала по уговору о кредиту, привидно физичким лицима продало некретине у личном власништву, као и власништву правног лица, чиме је банка оштећена за 762.419 КМ.

Лице чији су иницијали Л.М. се сумњичи да је 4. и 29. јуна 2021. године наведено кривично дјело починило тако што је са лицем чији су иницијали М.Ј. закључило купопродајни уговор којим је купило некретнине у власништву тог лица, чиме је банци онемогућено право наплате дуговања.