latinica  ћирилица
29/11/2023 |  15:00 ⇒ 15:02 | Аутор: РТРС

Чубриловић: Охрабрујуће активности реструктурисања Жељезница Српска

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је данас у Бањалуци да је значајна подршка Свјетске банке, те да охрабрује реализација конкретних активности и имплементација предложених мјера у процесу реструктурисања Жељезница Републике Српске.
Чубриловић са делегацијом Свјетске банке - Фото: Уступљена фотографија
Чубриловић са делегацијом Свјетске банкеФото: Уступљена фотографија

Током састанка са делегацијом Свјетске банке, на челу са шефом праксе транспорта за Европу и Централну Азију Шомик Рај Мехндиратом и генералним директором Жељезница Републике Српске Слађаном Јовићем, ријечи је било о наредним корацима на реализацији и оптимизацији пројекта изградње магистралног пута Фоча-Шћепан Поље и завршетку реструктурирања Жељезница Српске.

Делегација Свјетске банке изложила је Чубриловићу презентацију процјене сценарија реструктурисања Жељезница у смислу потписивања вишегодишњих уговора за инфраструктуру и јавну услугу путничког саобраћаја и неопходних средстава у буџету за подршку, саопштено је из ресорног министарства.

Представници Свјетске банке су истакли да је остварен значајан напредак када је ријеч о процесу реструктурисања Жељезница Републике Српске и имплементацији предложених активности, те упутили подршку наставку реализације пројекта реструктурисања и изразили задовољство досадашњом успјешном сарадњом и координацијом са Министарством и предузећем Жељезнице Српске.

Саговорници су изразили опредјељење за наставак имплементације стратешких инфраструктурних пројеката у Републици Српској, оцијенивши да је сарадња Министарства саобраћаја и веза, Жељезница Републике Српске и Свјетске банке на изузетно високом нивоу, наведено је у саопштењу.