latinica  ћирилица
29/11/2023 |  15:44 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Бањалука на прољеће добија видиковац (ВИДЕО)

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић обишао је радове на видиковцу на Бањ брду. Бањалука би на прољеће требало да добије видиковац, који би требало да буде и својеврсна туристичака атракција.
Станивуковић на Бањ брду (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Станивуковић на Бањ брду (Фото: banjaluka.rs.ba)

Ријеч је о пројекту вриједном више од 500.000 КМ, кроз који ће бити изграђен простор површине 250 квадрата на локацији одакле се пружа поглед на град.

- Заиста је ријеч о једном масивном издању и простору на којем истовремено може стајати 200 људи. Уз посебну амбијенталну расвјету ово ће засигурно учинити Бањ брдо атрактивнијом локацијом - рекао је Станивуковић.

Он је навео да су пројектанти прилагодили рјешење самој локацији и тлу, водећи рачуна да се при самој изградњи овог видиковца сачува свако дрво.

Градска администрација активно ради на пројекту изградње видиковца, а након процедуре и избора извођача, приступило би се извођењу радова.

- Већ неко вријеме интензивно смо спроводили све неопходне припремне радове, а с обзиром на то да је ријеч о металној конструкцији, добар дио радова изводи се у радиони. Метална конструкција скоро је готова и у складу са временским условима, приступиће се монтажи - рекао је Бориша Мандић из градског Одјељења за комуналне послове.

У плану су нове стазе до Бањ брда, а у току су преговори о санацији споменика на овој локацији.