latinica  ћирилица
29/11/2023 |  16:06 ⇒ 17:15 | Аутор: РТРС

Вишковић са представницима Привредне коморе о изради буџета за 2024. годину

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић састао се данас у Бањалуци са представницима Привредне коморе, на челу са предсједником Пером Ћорићем у склопу консултација о изради буџета за 2024. годину.
Вишковић са представницима Привредне коморе Српске (фото: Влада Републике Српске) -
Вишковић са представницима Привредне коморе Српске (фото: Влада Републике Српске)

На састанку у Бањалуци разговарано је о економској ситуацији у Републици Српској, а премијер Вишковић је упознао представнике Привредне коморе са пројекцијом буџета за идућу годину и прихватио њихове приједлоге и сугестије по том питању.

Вишковић је објаснио колико је средстава планирано да буде издвојено за подстицаје за плате у привреди, нове технологије, нова запошљавања, као и за раднике који остану без посла.

Како је рекао, Влада ће и даље сарађивати са Привредном комором како би се направио додатни помак.

Разговарано је и о висини најниже плате у Републици Српској, а премијер Српске је поновио да очекује договор синдиката и послодаваца.

Представници Привреде коморе објаснили су стање у њиховом сектору, те изнијели са којим се проблемима суочавају и изразили наду да ће наставити успјешну сарадњу са Владом Републике Српске.

Посебно су истакли значај подстицаја за набавку нових технологија, јер се са тим знатно повећава продуктивност и конкурентност на иностраном тржишту, као и школовање дефицитарних занимања.

Састанку су присуствовали и министарка финансија Зора Видовић и министар привреде и предузетништва Војин Митровић.