latinica  ћирилица
29/11/2023 |  19:19 ⇒ 20:20 | Аутор: Б92

Нови удар АТП-а на Ђоковића

Горан Иванишевић, тренер Новака Ђоковића, кандидован је за награду - Најбољи тренер 2023. године, саопштено је из Асоцијације тениских професионалаца (АТП).
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/Daniel Perez) -
Новак Ђоковић (Фото: EPA-EFE/Daniel Perez)

За номинације за најбољег стручњака гласали су тениски тренери, а уз Горана Иванишевића кандидати су још Крег Бојнтон (тренер Хуберта Хуркача), Дерен Кејхил и Симоне Вањоци (тренери Јаника Синера), Хуан Карлос Фереро (тренер Карлоса Алкараса) и Брајан Шелтон (тренер Бена Шелтона).

У категорији - Повратник године - кандидати за награду су: Александер Зверев, Јан-Ленард Штруф, Доминик Кепфер и Гаел Монфис.

Кандидати за награду "Стефан Едберг", која се додјељује играчу који се током читаве године понашао на највишем нивоу професионализма и интегритета и који се са својим колегама такмичио са највећим духом поштења и промовисао је игру својим активностима ван терена су Карлос Алкарас, Григор Димитров, Хуберт Хуркач и Јаник Синер.

АТП је у овој категорији изоставио Новака Ђоковића, који је током сезоне освојио три Гренд слема, а годину завршава као водећи на АТП листи.

У категорији - Играч који је највише напредовао - номиновани су Јаник Синер, Бен Шелтон, Матео Арналди и Кристофер Јубенкс.

Кандидати за награду за најбољег младог тенисера који је напредовао су Флавио Коболи, Артур Филс, Алекс Микелсен, Доминик Стрикер и Лука ван Аш.

Добитници свих АТП награда биће објављени током недјеље додјеле награда, која почиње 11. децембра.