latinica  ћирилица
30/11/2023 |  11:35 ⇒ 11:45 | Аутор: РТРС

У Бањалуци реализована оперативна акција "Камелеон"

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, реализовали су оперативну акцију кодног назива "Камелеон" која је реализована у циљу расвијетљавања кривичног дјела разбојништва које се догодило 25.11.2023. године око 17.30 часова у Бањалуци, којом приликом је непознати извршилац уз пријатњу пиштољем отуђило новац у износу од 700 КМ и кутуију медикамената.
Акција "Камелеон" - Фото: Уступљена фотографија
Акција "Камелеон"Фото: Уступљена фотографија

- Предузимањем низа оперативних мјера и радњи полицијски службеници су дошли до сазнања да се у везу са извршењем наведеног кривичног дјела може довести лице В.Ј. из Приједора, које је лишено слободе, а на основу наредбе судије Основног суда у Бањалуци, уз претходну сагласнот дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршен је претрес куће и других просторија у Бањалуци, које је наведено лице користило, којом приликом је пронађен и одузет стартни пиштољ, који је кориштен приликом извршења кривичног дјела, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела - саопштено је из ПУ Бањалука.

Како додају, лице В.Ј. ће данас након завршене криминалистичке обраде уз извјештај о почињеном кривичном дјелу, бити предато у надлежност Окружног јавног тужилаштва Бањалука.