latinica  ћирилица
30/11/2023 |  12:07 ⇒ 12:10 | Аутор: Агенције

Звездин "мађионичар" Теодосић исписује нове странице историје

Српски кошаркаш Милош Теодосић се тренутно налази на седмој позицији најбољих асистера Евролиге у историји такмичења. Вјерује се да би у наредне четири утакмице могао да уђе у топ пет најбољих додавача на вјечној листи.
Милош Теодосић и Никола Миоротић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација) -
Милош Теодосић и Никола Миоротић (Фото: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC, илустрација)

У својој бриљантној каријери постигао је 1.332 асистенције у најелитнијем Европском такмичењу, што га тренутно позиционира на седмо мјесто листе најбољих додавача.

Активни играчи на овој листи поред Теодосића су: Ник Калатес, Серхио Родригез, Костас Слукас, Томас Ертел, Мајк Џејмс и Васлије Мицић.

Теодосић пред собом има пет играча који још увијек играју кошарку, иако су у "позним" годинама, док само њих четворица играју у Евролиги још увијек.

Ник Калатес биљежи 3.3 асистенције у просјеку ове сезоне и не планира да стане како изгледа, пошто његов Фенербахче има највеће амбиције.

Костас Слукас игра једну од најбољих сезона у каријери у којој биљежи у просјеку 12 поена и по 5.2 асистенције, гдје је лидер зелених из Атине, док је Панатанаикос екипа која претендује за улазак на фајнал фор идуће године.

Два Серхија су направили каријере из снова многих младих играча и налазе се пред вратима изласка из професионалне кошарке, с обзиром на њихове године и учешће у шампионском тиму.

Љуљ биљежи 1.6 , док Родригез има 4.1 асистенције у просјеку, иако је њихова улога у краљевском клубу тренутно минимална.

Прослављени српски репрезентативац, 36-годишњи Теодосић има доста мотивације, пошто је коначно заиграо за свој омиљени тим, за који навија читавог живота и то му даје довољно енергије да има сјајну статистику (10.5 поена, 5.1 асистенција и два скока у просјеку).

Извјесно је да би Теодосић могао да доспије на пету позицију вјечите листе додавача до краја 2023. године, с обзиром на све чињенице које су претходно изнијете.

Нико засигурно не зна колико ће српски мађионичар још играти, па се може довести у питање и прва позиција на овој престижној табели, пише Телеграф.