latinica  ћирилица
30/11/2023 |  15:58 ⇒ 16:09 | Аутор: РТРС

Додик честитао велики јубилеј српској школи у Будимпешти; Темељ образовања и културног насљеђа за српску заједницу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је данас велики јубилеј - 30 година самосталне српске школе "Никола Тесла" у Будимпешти.
30 година самосталне српске школе "Никола Тесла" у Будимпешти - Фото: РТРС
30 година самосталне српске школе "Никола Тесла" у БудимпештиФото: РТРС

- С великим задовољством, у име грађана Републике Српске и у своје лично име честитам вам велики јубилеј - 30 година самосталне српске школе. Ова школа представља темељ образовања и културног насљеђа за српску заједницу у овом дијелу свијета - написао је Додик у писмо које је прочитано на свечаности. 

Додик је навео је да успјешно завршених 30 година свједочи о посвећености и упорности школе, која је успјела да се развија и унапређује у условима који нису увијек били лаки.

- Школа је прошла кроз значајне промјене и подизање, од неодговарајуће зграде до велелепне и обновљене установе. Овакве свечаности нас подсјећају да је увијек и константно потребно улагати љубав, труд и ресурсе у обнављање и очување правих вриједности - поручио је Додик.

Захвалио се на ентузијазму и посвећености очувања наше традиције и поручио да сљедећих 30 година буду још успјешније и пуне постигнућа.

- Са поносом свједочимо о вашем напору у омогућавању квалитетног образовања на матерњем језику и стварању подстицајног окружења за развој ученика. Желим вам све најбоље у даљем раду и развоју, и надам се да ће ова школа и даље бити свјетлосница знања и српске културе у Мађарској - поручио је Додик.

Свечаности је присуствовао премијер Српске Радован Вишковић.