latinica  ћирилица
30/11/2023 |  16:38 ⇒ 16:53 | Аутор: СРНА

"Дејли мејл": До сада пронађено девет потенцијалних НЛО

Амерички обавјештајни агенти до сада су пронашли најмање девет потенцијалних ванземаљских летјелица, од којих су двије потпуно нетакнуте, односно неоштећене - тврде унутрашњи безбједносни извори САД.
Свемирске снаге САД - Фото: РТРС
Свемирске снаге САДФото: РТРС

Тајне операције претраге и преузимања тих летјелица наводно је организовала Канцеларија за глобални приступ, огранак унутар Управе ЦИА за науку и технологију, основане 2003. године.

Како наводи "Дејли мејл", извори, за које се тврди да су "упућени у повјерљиве информације", детаљно су описали разне околности везане за проналажење тих летјелица.

На некима од њих начињена је велика штета приликом пада, али двије су потпуно нетакнуте, тврди један од неименованих извора за британски лист.

ЦИА, наводно, користи софистицирани систем за откривање неидентификованих летећих објеката (НЛО).

Тај систем помаже посебним америчким војним јединицама у спасавању олупина нељудских летјелица које слете, сруше се или бивају оборене, наводи извор.

Други извор описао је улогу канцеларије које омогућава америчким оперативцима приступ подручјима широм свијета.

Задатак који имају ти агенти јесте да летјелицу ставе под надзор и заштите тајност.

Један од неименованих извора прецизира да сам проналазак проводи војска, али се све брзо преноси у приватне руке како би се избјегло претјерано вођење евиденције.

У координацији с елитним јединицама као што су Делта форс и Сил тимови, ова канцеларија у ЦИА игра кључну улогу у извлачењу потенцијалних ванземаљских летјелица.

Званични органи САД нису дали коментар ових навода "Дејли мејла".

У САД су у току свједочења такозваних "звиждача" о ванземаљској технологији и виђењима НЛО.