latinica  ћирилица
01/12/2023 |  09:04 ⇒ 09:09 | Аутор: РТРС

Бањалука: Модна ревија "Баш по мјери"

Модна ревија "Баш по мјери" организује се поводом 3. децембра, Дана лица с инвалидитетом, а биће одржана у Банском двору у суботу од 19.00 часова.
Сњежана Стевић Кутлешић - Фото: РТРС
Сњежана Стевић КутлешићФото: РТРС

Учествоваће представници готово свих савеза и удружења особа са инвалидитетом из Републике Српске и БиХ, а тема је импровизација, односно прилагођавање.

Организатор ревије, докторица Снежана Кутлешић Стевић, гостујући у "Разбудилнику" Радија Републике Српске истакла је задовољство што је пружена могућности да се уљепша дан свим учесницима.

- Учесници ће бити обучени у костиме Народног позоришта Републике Српске, то су хаљине и одијела из различитих представа. Оно што нас искрено радује јесте то што је ова ревија прешла у традицију. Послаћемо и јасну поруку, о разним животним импровизацијама и томе како се сви прилагођавамо, јер смо некад и сами глумци у нашим животима - рекла је Кутлешић Стевић.

Додала је да ове године ревију организују у сарадњи са Народним позориштем Републике Српске, које је отворило врата и подржало ревију са великим поштовањем и љубављу. Костимографкиња Ивана Ристић је заједно са сарадницима пажљиво бирала костиме за 18 женских и 12 мушких модела.

У пратећем дијелу програма модне ревије публика ће уживати уз ансамбл "Флутете", а у организацији ревије укључено је више од 50 волонтера.