latinica  ћирилица
01/12/2023 |  10:29 ⇒ 10:31 | Аутор: СРНА

Београдски етно-сајам хране и пића - прилика за истраживање тржишта

Подручна привредна комора Бијељина је кроз континуирани пројекат "Наше је боље" представила произвођаче хране и пића и туристичку понуду регије на Етно-сајму хране и пића у Београду, на којем учествује више од 300 излагача.
Бијељина - Подручна привредна комора - Фото: СРНА
Бијељина - Подручна привредна комораФото: СРНА

- Пројекат "Наше је боље" настоји да промовише квалитетне домаће производе, да афирмише домаћу привреду и унаприједи имиџ домаћих произвођача - саопштено је из бијељинске Привредне коморе.

Предсједник Подручне привредне коморе Бијељина Стево Савић изразио је задовољство посјетом Сајму, за који је рекао да је изврсна прилика за истраживање тржишта, успостављање пословних контаката, те праћење трендова у прехрамбеној индустрији.

- Ова посјета омогућила нам је јачање односа са Привредном комором Србије, стварање бољег увида у динамику развоја прехрамбеног сектора, а размјена искустава са колегама из других регија била је изузетно корисна - рекао је Савић.

Циљ Сајма, осим промоције и продаје на мало, је и склапање послова и договора са купцима, проналажење потенцијалних инвеститора у производњу, као и заштита традиционалних производа и рецептура.

Етно-сајам хране и пића, највећа мотра произвођача традиционалних прехрамбених производа у Србији и региону Југоисточне Европе, почео је јуче на Београдском сајму и тарајаће до недјеље, 3. децембра.