latinica  ћирилица
01/12/2023 |  11:35 ⇒ 11:35 | Аутор: Агенције

Лана Пудар најавила велике циљеве и златну медаљу на Олимпијским играма

Лана Пудар, најбоља пливачица БиХ, говорила је за званичну страницу пливачке федерације и том приликом је истакла да јој је циљ освајање златне медаље на Олимпијским играма у Паризу.
Лана Пудар - Фото: РТРС
Лана ПударФото: РТРС

Повод за разговор Пударове за званичну страницу је био наступ на Европском првенству у малим базенима у румунском Отопенију, који се одржава од 5. до 10. децембра 2024. године.

- Ја сам прва из БиХ са европском медаљом и која се пласирала на Свјетски куп што значи много за мене, али и за моју државу. Мој циљ је да освојим олимпијску медаљу и то не било какву него златну сљедеће године у Паризу, јер БиХ чека на ту медаљу готово 25 година, па би освајање медаље било нешто огромно и историјски значајно за моју земљу - казала је Пудар, па додала:

- Волим пливање од првог дана када су тренери видјели да посједујем таленат, одмах сам почела тренирати и такмичити се у мом клубу. Кад сам имала десет година, размишљала сам о пливању као о послу, а са којим ћу се бавити јер сам почела обарати рекорде у различитим старосним групама, што је била велика ствар за мене, те сам почела да се видим у професионалном пливању – присјећа се најбоља пливачица у БиХ.

Она је потом истакла да је поносна на то шта је до сада остварила у својој каријери, те је додала како је сви у БиХ воле, што је за њу, како каже, велика ствар.

- Поносна сам на то шта сам остварила и сви у мојој држави ме воле тако да је то заиста велика ствар. Заиста волим када ми мала дјеца приђу и кажу да сам њихов идол те да желе бити као ја. Осјетим велику подршку и то ме мотивише - поручила је Пудар.

Подсјетимо, Лана Пудар је до сада у овој години наступила на Европском јуниорском првенству у Београду, Свјетском првенству у Фукуоки, али и на Свјетском јуниорском првенству у Израелу, као и на Свјетском купу у Будимпешти, а сада јој слиједи наступ у Румунији и то на Европском првенству у малим базенима, преноси Ослобођење.