latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:04 ⇒ 13:33 | Аутор: РТРС

Додик се састао са Шапићем; Београд уз све општине у Српској (ФОТО)

Предсједник Републике Српске Милорад Додик састао се данас у Београду са предсједником Привременог органа овог града Александром Шапићем.
Милорад Додик и Александар Шапић - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милорад Додик и Александар ШапићФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Додик каже да се све гледа кроз призму односа према Српској.

- У Србији имамо патриотске снаге које су предвођене предсједником Србије Александром Вучићем, које су увијек показале добар однос према Српској. И сматрамо да је сасвим природно да политички подржимо те политичке опције. С друге стране, имате оне који покушавају да девастирају Српску, сматрајући да не треба да постоји. То су наши противници - каже Додик.

Истиче да је дошао да подржи Шапића и његов тим да и у овим изборима који долазе "добије подршку и већину у Београду и да настави свој добар посао".

Милорад Додик и Александар Шапић (фото: РТРС)

- Позивам све оне који су на било који начин везани за Републику Срспку подрже његов тим и њега у напорима да настави свој посао који је радио успјешан посао и до сада - казао је СДодик након састанка.

Шапић је рекао након састанка да су разговарали и о подршци Србије Српској, те подсјетио да је српски народ кроз историју пролазио кроз тешке периоде.

- Када год нисмо били јединствени, тада смо губили територије, остајали смо без свега што је најважније. Разговарали смо о томе како Београд може да помогне не само општину Соколац, већ и друге општине у Српској - каже Шапић.

Наводи да су договорили још раније да што више београдских општина се збратими са општинама у Српској.

- Предсједник Додик ће овдје увијек бити радо виђен гост. Настављамо сарадњу и добре односе - каже Шапић.

Шапић је Додика угостио у згради Старог двора, сједишту Скупштине града Београда.