latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:18 | Аутор: Б92

Јувентус заинтересован за младог фудбалера Црвене звезде

Нападач Црвене звезде, талентовани млади фудбалер Јован Мијатовић се нашао на мети Јувентуса, преноси Газета дело Спорт.
Јован Мијатовић (Фото: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER, илустрација) -
Јован Мијатовић (Фото: EPA-EFE/PETER SCHNEIDER, илустрација)

Чувени лист доноси информацију, да су скаути "старе даме" запазили талентованог нападача и да је клуб из Торина спреман да издвоји велики новац за Мијатовића.

- Земљак Душана Влаховића игра за Звезду, има само 18 година, али је већ играо и у Лиги шампиона и то су примјетили у Јувентусу, гдје је млади нападач добијао шансу - пише Газета.

Мијатовићева тренутна вриједност, према специјализованом сајту за трансфере "Трансфермаркету" износи 1.800.000 евра.

Ове сезоне је забиљежио три наступа у Лиги шампиона, док је у Суперлиги Србије био у постави десет утакмица, од чега је четири пута "тресао" мрежу.

Прије мјесец дана, и руски Зенит показао је интересовање за младог нападача Црвене звезде.

Мијатовић је напунио 18 година у јулу, прошао је све млађе селекције Црвене звезде, а на старту такмичарске 2022/23 године је играо за Графичар.

У осам утакмица у Првој лиги Србије је постигао пет голова, па је на крају љетњег прелазног рока прикључен првом тиму црвено-бијелих.

Ове сезоне дао је седам голова, од тога четири у Суперлиги, а два су била одлучујућа за побједу Црвене звезде, против Јавора на Маракани и Железничара у Панчеву.