latinica  ћирилица
01/12/2023 |  13:48 ⇒ 14:00 | Аутор: РТРС

Бјелица: Соколац захвалан Влади Србије и граду Београду (ВИДЕО)

Општина Соколац захвална је Влади Србије, граду Београду, градоначелнику Александру Шапићу на помоћи коју је до сада имала и коју ће и даље, вјерујемо, имати, истакао је Милован Бјелица, начелник општине Соколац.
Милован Бјелица - Фото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Милован БјелицаФото: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Град Београд ће са 30 милиона динара (пола милиона КМ) помоћи изградњу Градске куће у Сокоцу, а потписан је и протокол о донацији, на састанку на којем су били Александар Шапић, предсједник Републике Српске Милорад Додик и Милован Бјелица.

- Пројекат Градске куће је веома значајан када је ријеч о култури сјећања и све оно што се дешавало на нашим просторима. Соколац је малобројна општина која је платила велику цијену у протеклом рату, а то је препознао градоначелник Шапић, када је у јулу прошле године посјетио нашу општину. То је била његова прва посјета на дужности градоначелника Београда. Тада је посјетио српско војничко гробље Мали зејтинлик, као и неколико породина, чији чланови су дали животе за Републику Српску - нагласио је Бјелица.

Бјелица је поручио да су Шапић и његови сарадници доказали да су учинили Београд истинском престоницом свих Срба.

Он је подсјетио да је Соколац покренуо пројекат изградње одмаралишта Соколов град на Равној Романији.

- Општина Соколац, у знак захвалности Београду на помоћи и подршци, један плац уступиће граду Београду - истакао је Бјелица.