latinica  ћирилица
01/12/2023 |  14:23 ⇒ 14:27 | Аутор: РТРС

Вишковић: Мађарска ће финансирати три пројекта вриједности више од 100 милиона евра

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да је била успјешна његова посјета Мађарској, која је преузела обавезу финансирања три пројекта које је напустила Њемачка развојна банка у износу укупно већем од 100 милиона евра.
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske) -
Радован Вишковић (Фото: twitter.com/Vlada_Srpske)

- Један је пројекат вјетроелектране Хргуд, други је ревитализација постројења Хидроцентрале на Требишњици, а трећи је постројење за пречишћавање отпадних вода у Градишци - рекао је Вишковић у Бањалуци.

Он је јуче истакао да се током посјете Мађарској састао са министром економског развоја Мартоном Нађом, који је, уз министра спољних послова Петера Сијарта, један од најближих сарадника мађарског премијера Виктора Орбана.

Вишковић је нагласио да се договорио са Нађом да у првој половини фебруара идуће године буде организован заједнички економски форум у Бањалуци, чији ће бити домаћин.

- Пред Српском и Мађарском је нешто више од два мјесеца да окупе привреднике и с једне и друге стране. Желимо да, уз размјену информација и потенцијалних питања и одговора, доведемо људе који се неће упознавати нити износити своју личну карту или тада презентовати пројекте, већ финализовати договоре - рекао је Вишковић.