latinica  ћирилица
01/12/2023 |  14:33 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Подршка радницима "Комуналца" у Бијељини

Из Градског одбора СНСД Бијељина поручили су да је најава штрајка теренских радника АД "Kомуналац" у Бијељини позив на стручну и одговорну анализу пословања и израду плана хитне санације овог предузећа.
Бијељина - Фото: РТРС
БијељинаФото: РТРС

- Ово је само врх леденог бријега дезорганизације и хаоса који је уведен, у посљедње три године, у низ јавних установа и предузећа под контролом Градске управе - наводи се у саопштењу СНСД-а.

Како су навели из Градског одбора СНСД-а, унапређења услова рада теренских радника мора бити резултат одговорног пословања и остварења прихода завршетком пројеката раздвајања отпада и рециклажног центра, измјеном начина обрачуна трошкова одвоза смећа на основу позитивних искустава других градских центара, измјену структуре и правила запошљавања и друге мјере.

- Солидаришемо се са радницима "Kомуналца" и апелујемо на Градску управу да на рачун овог предузећа тренутно, из буџета пребаци 300 000 KМ које је Скупштина града Бијељине одобрила још прије неколико мјесеци за намјене које истичу и незадовољни запослени - наводи се у саопштењу.