latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:11 ⇒ 15:16 | Аутор: РТРС

Лице из Српца крало у Лакташима из вјерског објекта и кафића

Службеници Полицијске станице Лакташи извршили су криминалистичку обраду над лицем из Српца чији су иницијали З.Т, осумњиченог за крађу новца из вјерског, као и из угоститељског објекта у Лакташима.
Полиција Српске - Фото: РТРС
Полиција СрпскеФото: РТРС

Лице З.Т. осумњичено је да је 9. новембра око 1.30 часова употребом физичке снаге и подесног алата провалило у угоститељски објекат и обило апарт за игре на срећу и из њега украло око 747 КМ, сапштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ово лице осумњичено је и да је у протеклих седам дана употребом физичке снаге и подесног алата провалило у вјерски објекат у Лакташима из којег је украло неутврђен износ новца.

Предузимањем оперативних мјера и радњи полицајци су идентификовали ово лице, које је ухапсила србачка полиција, наведено је у саопштењу.

Лице З.Т. је након завршене криминалистичке обраде, која је обављена јуче, предато полицијским службеницима Окружног центра судске полиције Бањалука, јер је за њим расписана централна потјерница на основу наредбе Основног суда у Градишци ради издржавања казне затвора.

Све мјере и радње предузете су под надзором дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а након комплетирања и документовања предмета, против наведеног лица ће Окружном јавном тужилаштву Бањалука бити достављен извјештај о почињеним кривичним дјелима.