latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:23 ⇒ 15:24 | Аутор: СРНА

Пери Ћорићу уручена Повеља Универзитета у Бањалуци

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин уручио је данас Повељу Универзитета предсједнику Привредне коморе Републике Српске Пери Ћорићу поводом 48 година успјешног рада и развоја бањалучког Универзитета, и то за заслуге и изузетан допринос развоју ове високошколске установе.
Ћорићу уручена Повеља Универзитета у Бањалуци - Фото: СРНА
Ћорићу уручена Повеља Универзитета у БањалуциФото: СРНА

Ћорић је личним ангажманом и залагањем, као предсједник Коморе и као члан Управног одбора Универзитета у Бањалуци, утицао на унапређење сарадње између привредних субјеката и научноистраживачких институција у Републици Српској, а нарочито сарадње Универзитета у Бањалици и Привредне коморе Републике Српске, саопштено је из те високошколске установе.

- Ћорић је у том сегменту дао нарочит допринос реализацији Стратегије развоја Универзитета у Бањалуци за период 2017-2025. године, а посебно за Стратешки циљ четири, фокусиран на то да Универзитет развија предузетничку културу и буде поуздан партнер привреди - наведено је у саопштењу.

У саопштењу је наведено да су кроз сарадњу Привредне коморе и Универзитета у оквиру Европске мреже предузетништва Републике Српске наставници и сарадници Универзитета били у могућности да пружају активну подршку, базирану на научном знању, привредним субјектима из Републике Српске у њиховом повезивању са европским партнерима.