latinica  ћирилица
01/12/2023 |  15:58 ⇒ 17:51 | Аутор: РТРС

Мост у Дервишима у функцији до краја године (ВИДЕО)

Радови на изградњи бањалучког моста у Дервишима још трају иако је требало да буде завршен до првог децембра. На ово су упозорили и мјештани овог насеља, незадовољни динамиком радова на мосту. Обилазницу коју користе мјесецима као алтернативни пут, кажу, више не могу да користе, јер се на тај начин само ствара гужва која прави огромне проблеме. Градоначелник Драшко Станивуковић поручује - мост би требало да буде у функцији до краја године.
Градња моста у Дервишима - Фото: РТРС
Градња моста у ДервишимаФото: РТРС

Најпрометнија дионица пута у Дервишима, повезница два града - Бањалуке и Лакташа још увијек није завршена. Мјештани овог насеља кажу да је рок за иградњу пробијен јер је свечано отварање требало је да буде данас. Мост још није завршен, али су зато мјештани овог насеља данас на симболичан начин то учинили.

Они су се више пута су се обраћали Градској управи. Посљедњи пут прије двадесет дана, када је изградња моста била обустављена. Након жалбе, већ други дан, багери и грађевински радници почели су поново да раде на мосту. Питају градоначелника: Зашто се константно одгађа рок за завршетак моста?

- Контактирали смо стручњаке грађевинске струке који кажу да од данас, кад се постави бетон, мора проћи најмање 28 дана. Значи ми до краја децембра немамо завршен мост, само бетониран. А гдје је још сигнализација и постављање банкина... - упитао је предсједник Мјесне заједице Дервиши Игор Видовић.

Због чега је рок пробијен, градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић данас није имао објашњење. Али, увјерава да ће мост до средине децембра бити завршен.

- Углавном у року смо, поштујемо све процедуре. Радимо добро и притискамо грађевинске раднике да што прије заврше - рекао је Станивуковић.

Радови на мосту коштаће пола милиона марака. Градња је почела у јуну ове године.