latinica  ћирилица
01/12/2023 |  18:10 ⇒ 19:06 | Аутор: РТРС

Како изгледа комшијска слога; За љепши град станари скупили властита средства и набавили саднице платана (ВИДЕО)

Бањалука је богатија за 15 нових стабала, а њих су свом граду поклонили станари Заједнице етажних власника Југ Богдана 17. Ништа не може имати већу ефикасност него када се комшије удруже.
Стабла - Фото: РТРС
СтаблаФото: РТРС

15 стабала платана красе Улицу Југ Богдана и Алеју Солунаца на Источном транзиту. Намјера да учине град љепшим, резултирала је издвајањем новчаних средстава из заједничког буџета.

- Нас је посебно обрадовало то што се управо ради о заједници етажних власника. Сви знамо шта је то заједница етажних власника и да се људи не могу договорити око неких мањих финансијских средстава. А ето, они су тако великодушно поклонили граду 15 изузетно квалитетних стабала платана - рекла је Сања Матаруга из Одјељења за комуналне послове.

Из одјељења за комуналне послове исказали су захвалност станарима ове заједнице, не само на вриједној донацији већ и на преданости коју показују у стварању љепшег и угоднијег окружења за живот.

- Изабрали смо локацију која јесте у близини њихове зграде, тако да су они учинили користи за себе као станаре те зграде, а свакако и за град. Јако је значајно јер ако добро функционишу заједнице етажних власника и ако они изажавају спремност да улажу у културу живота и да се тако односе према заједничкој имовини, и то је заиста показатељ да смо корак напријед - наводи Матаруга.

Иако су одлучили да не излазе пред камере, жеља станара да својим дјеловањем унаприједе изглед насеља и града неизмјерно је вриједна. Јер, скромност је управо највећи манир оних који поклањају.

То је само додатна потврда да иницијатива да нешто поклонимо и учинимо за свој град, не очекујући сваки пут да он нама нешто да, добар начин и за неке друге акције за угоднији живот у Бањалуци.