latinica  ћирилица
01/12/2023 |  20:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Италијанска премијерка у недјељу у Србији

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да очекује срдачан разговор у недјељу, 3. децембра са италијанском премијерком Ђорђом Мелони која долази у Србију.
Ђорђа Мелони (Фото: EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA) -
Ђорђа Мелони (Фото: EPA-EFE/MIGUEL ANGEL MOLINA)

На питање да ли ће тема разговора бити и могућност да се Италија активније укључи у преговоре са Приштином, о чему је раније говорила Мелони, Вучић је казао да ће и то бити тема, али и билатерална сарадња двије земље и економски односи.

- Италија је један од најзначајнијих партнера, очекујем срдачан, добар разговор. Хвала Ђорђи Мелони што долази у Србију и то долази право из Дубаија и то је добра вијест за људе у нашој земљи. То показује и како је Србија позиционирана и како има поштовање у свим дијеловима свијета и вјерујем да су то важне ствари - рекао је Вучић за РТС.

Он је додао да би 10. децембра требало да дођу у посјету азербејџански и бугарски предсједник поводом отварања интерконектора.

- Ја нећу моћи да отварам интерконектор због наших избора, али ћу их угостити билатерално што је важно такође и због договора око гаса за будућност, али и због других важних комшијских питања које имамо са нашим бугарским партнерима - рекао је Вучић.