latinica  ћирилица
02/12/2023 |  08:15 ⇒ 08:32 | Аутор: СРНА

Јак вјетар отежава одвијање саобраћаја

Јаки удари вјетра отежавају одвијање саобраћаја на већини путева у Републици Српској и ФБиХ/, а из Ауто-мото савеза Српске упозоравају учеснике у саобраћају на учестале одроне и на могућност срушених стабала и грања на коловозу.
Вјетар (Фото: EPA-EFE/LUIS TEJIDO/илустрација) -
Вјетар (Фото: EPA-EFE/LUIS TEJIDO/илустрација)

Посебан опрез потребан је на путним правцима Карановац-Кнежево-Угар, Карановац-Црна Ријека-Мркоњић Град, Сарајево-Фоча, Фоча-Шћепан Поље, Фоча-Гацко, Зворник- Коњевић Поље, Каракај-Цапарде, Вишеград-Устипрача-Рогатица и Вишеград-Бродар -Рудо.

Радови се изводе на дионицама магистралног пута Јоховац-Руданка и Руданка-Добој, као и на дијелу регионалног пута Станари-Руданка у мјесту Љескове воде, гдје је саобраћај успорен за путничка возила, а теретна се преусмјеравају преко Јелаха.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због чега је измјењен режим у саобраћају, а измјене у саобраћају су и на дионици магистралног пута Александровац-Александровац /ауто-пут/ због реконструкције коловоза.

У току су радови на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор, те на одмаралишту Лужани запад на ауто-путу Градишка-Бањалука, затим на магистралним путевима на подручју Хан Пијеска, од Хан Пијеска до Сокоца, те на правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, Брод на Дрини-Шћепан Поље и Приједор-Копривна.

Због изградње дионице ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, измијењен је режим у одвијању саобраћаја на петљи Јоховац. Измјена саобраћаја је и на петљи Руданка, због изградње дионице ауто-пута од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због радова на мосту "Богдановац" измијењен је режим саобраћаја на ауто-путу Градишка-Бањалука и постављена саобраћајна сигнализација која регулише саобраћај.

До повремених обустава саобраћаја у току дана долазиће у добојском насељу Костајници на каменолому "Грапска-Костајница" на регионалном путу према Модричи.

Измјене у одвијању саобраћаја су и на магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, гдје се активирало клизиште, док је због оштећења мостова преко ријеке Буковице у мјесту Горњи Подградци и преко ријеке Јабланице у мјесту Совјак на локалним путевима обустављен саобраћај и преусмјерен на алтернативне путне правце.

Измјене у саобраћају због радова су и на регионалном путу Рача-Вршани, Приједор-Стара Ријека на граници са ФБиХ, Стари Угљевик-Главичице, као и на дионици Укрина-Горња Вијака.

У Федерацији БиХ спорије се због радова саобраћа на магистралним путевима Јабланица-Мостар /мост Бегића и Беговића/, Нови Травник-Бугојно преко Ростова/, Биљешево-Лашва, Чевљановићи-Нишићи и на улазу у Сански Мост из правца Кључа.

На граничним прелазима нема дужих задржавања. Због протеста у Хрватској, преко граничног прелаза Орашје-Жупања и даље не могу саобраћати аутобуси и теретна возила.