latinica  ћирилица
02/12/2023 |  11:39 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

Вулић: Исфрустриран због пропалог првог спина, Хелез покушава да обнови причу

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентране скупштине БиХ Сања Вулић истакла је да је прича Зукана Хелеза да он има право да блокира одлуке Савјета министара доказ колико је он погубљен и исфрустриран након што му је пропао првобитни спин о постојању паравојних кампова у Републици Српској.
Сања Вулић - Фото: Уступљена фотографија
Сања ВулићФото: Уступљена фотографија

- Хелезове најаве блокаде одлука Савјета министара су одличне, а фокус је на њему, Срби ништа не блокирају. Не знам само како на овакву реторику ћути дио међународне заједнице и Мајкл Марфи? Очигледно је да су сагласни са свим блокадама, нападима и урушавању уставног поретка БиХ који долазе од бошњачких политичара. Овакве њихове изјаве показују и очај страних ментора који преко ликова попут Хелеза покушавају да пласирају у јавност шупље приче о наводном постојању кампова - истакла је Вулићева.

Она је оцијенила да је поражавајуће да је неко министар, а да не зна да за распуштање Дома народа постоји процедура Предсједништва БиХ, када, како и у којим случајевима и ти услови нису испуњени.

Вулићева је додала да је и испод нивоа сваког политичара из Републике Српске да коментарише Хелезове изјаве за којег сви знају како је дошао на ту позицију и каква му је биографија, те да је јасно да га као кловна користе поједини медији у ФБиХ који му дају простор за нападе на Републику Српску, Милорада Додика и СНСД.