latinica  ћирилица
02/12/2023 |  14:27 ⇒ 15:45 | Аутор: РТРС

Каран: МУП препознат као моћна институција

Министарство унутрашњих послова Републике Српске препознато је међу институцијама и полицијским агенцијама у регији и Европи као моћна институција која је способна да рјешава најтеже облике међународног криминалитета, истакао је данас ресорни министар Синиша Каран.
Синиша Каран - Фото: РТРС
Синиша КаранФото: РТРС

- МУП Српске је у регији и путем међународних организација Интерпола, Еуроџаста и свих институција и полицијских агенција у регији, Европи и шире препозната као моћна, респектна институција способна да рјешава најтеже облике међународног криминалитета заједно с другим агенцијама - рекао је Каран новинарима у Требињу коментаришући међународну акцију "Џад" у којој су ухапшене 23 особе, у којој су учествовали и припадници МУП-а.

Каран је навео да је на основу те акције и још девет других међународних акција, МУП Српске стекао пуно повјерење свих полицијских агенција.

- Ми смо то повјерење стекли. Пола од тих девет акција смо ми директно водили, асистирале су нама полиције у цијелој регији путем Еуропола, а у овој акцији смо ми асистирали - рекао је Каран.

Он је додао да то најбоље показује мјесто и улогу МУП-а у регији и његову снагу.

На подручју Републике Српске су у међународној акцији "Џад" ухапшена 23 лица, а откривено је 20 кривичних дјела, и то највише из области трговине дрогом и оружјем.