latinica  ћирилица
03/12/2023 |  17:55 ⇒ 17:55 | Аутор: СРНА

Косовска Митровица: Почела подјела пакетића које су обезбиједили ученици из Српске (ФОТО)

Дјеци и младима са потешкоћама у развоју са Косова и Метохије данас је подијељено 200 пакетића које им је обезбиједило више основих и средњих школа из Републике Српске.
Пакетићи - Фото: РТРС
ПакетићиФото: РТРС

Пакетићи су подијељени у Дневном центру "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици, а програм је увеличала пјевачка група Каменички бисери из Косовске Каменице.

Предсједник Одбора за Косово и Метохију Милорад Арлов рекао је да је данас почела подјела пакетића које овај одбор планира да у децембру и јануару подијели српској дјеци у Покрајини.

Он је рекао да су уручена и два признања Центра професору географије Јадранки Васић са Косова и Метохије која је личном донацијом помогла градњу овог центра. Плакету Центра добио је Раде Стевић, грађевински предузетник који је помогао опремање.

Арлов је напоменуо да се из ове акције, која траје до 31. децембра, Одбор планира и да опреми Дневни центар захваљујући подршци ученика основних и средњих школа из Републике Српске који су данас обрадовали вршњаке.

Предсједник Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" Ивана Ракић захвалила је за подршку Одбору и хуманој Републици Српској, истичући да би, без дугодишње подршке, тешко могли да опстану као удружење.