latinica  ћирилица
04/12/2023 |  07:07 ⇒ 08:17 | Аутор: ТАНЈУГ

Пронађено тијело дјевојчице у С. Македонији, убијена истог дана када је и нестала

Тијело 14-огодишње дјевојчице В.Г, за којом се трагало недјељу дана, пронађено је у околини Скопља, саопштило је македонско државно тужилаштво.
Сјеверна Македонија, полиција (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI) -
Сјеверна Македонија, полиција (Фото: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI)

Како је навело тужилаштво, пронађено је и тијело 74-огодишњег П.Ж. код Велеса, чији је нестанак пријављен 24. новембра.

Пет особа је осумњичено у вези са ова два случаја, од којих је троје задржано у притвору, једна особа је ван земље, а "једна је тренутно у полицијској станици", додају из тужилаштва.

- Из спроведених истражних радњи утврђено је да су оба убиства извршила иста лица, чији је мотив користољубље - навели су из државног тужилаштва.

Како се додаје у саопштењу, 14-огодишња В.Г. убијена истог дана када је и нестала, односно 27. новембра ове године, након што је возилом одведена са улаза у своје мјесто пребивалишта, преноси Плусинфо.

Из државног тужилаштва наводе да је пронађено изгорјело возило марке "ситроен", а након вјештачења обезбијеђени су материјални докази о умијешаности лица, за која ће, након комплетне документације, бити поднесена одговарајућа кривична пријава у координацији са јавним тужиоцем.

Јавни тужиоци Основног јавног тужилаштва Скопље и Основног јавног тужилаштва Велес извршили су увиђај на двије локације на којима су пронађена тијела несталих.

- Издати су налози за обдукцију тијела жртава. Такође су издати налози за прикупљање и вјештачење свих трагова и доказа са обје локације - додаје се у саопштењу.

Како се наводи, након извршених доказа и наложених вјештачења, тужилаштво ће против свих осумњичених покренути одговарајуће поступке.