latinica  ћирилица
04/12/2023 |  11:26 ⇒ 12:29 | Аутор: РТРС

Брчко: Завршена ревија руског филма (ВИДЕО)

Пројекцијом филма "Палма" у режији Александра Домогарова завршена је 12. Ревија руског филма у Брчком.
Брчко - ревија руског филма - Фото: РТРС
Брчко - ревија руског филмаФото: РТРС

Ревију је организовала Светосавска омладинска заједница у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације у БиХ.

Филмском причом о псу Палми инспирисаном истинитим догађајем, у препуној дворани Дома културе у Брчком, затворена је Ревија руског филма.

Светосавска омладинска заједница има пуну подршку Амбасаде Руске Федерације у промоцији руске културе, умјетности и кинематографије.

- Ми као Амбасада РФ потпуно пордржавамо овакву дивну иницијативу СОЗ у Брчком дистрикту и сматрамо да то на најбољи начин одражава и културну отвореност и мултинационални карактер Брчког дистрикта али и са друге стране братски карактер СПЦ и РПЦ које подржавају наше нераскидиве културне везе овде на Блакану - рекао је Први секретар Амбасаде Руске Федерације у БиХ Јуриј Пичугин.

Светосавска омладинска заједница у 12 година трајања ревије организовала је пројекцију око 60 филмских остварења, настојећи брчанској публици кроз модерну кинематографију приближити богату руску историју, умјетност и културу.

- У темељу ове ревије руског фима јесте управо та веза и духовна и култура и свака друга веза између братских народа српског и руског и ево ми то на неки начин покушавамо то да одржавамо - каже  координатор Светосавске омладинске заједнице Брчко Кристијан Ђокић.

У седмици посвећеној руском филму приказано је пет остварења различкитог жанра који осликавају модерну руску кинематогафију са високим стандардима филмске продукције.