latinica  ћирилица
04/12/2023 |  11:54 ⇒ 12:28 | Аутор: РТРС

Кампања "Шеснаест дана активизма борбе против родно заснованог насиља" (ВИДЕО)

Министарство породице, омладине и спорта, Популациони фонд Уједињених нација и Радио-телевизија Републике Српске потписали су меморандум о сарадњи у оквиру кампање "Шеснаест дана активизма борбе против родно заснованог насиља".
Потписивање меморандума - Фото: РТРС
Потписивање меморандумаФото: РТРС

Овим су се све стране обавезале да ће наставити заједно да раде на искорјењивању родно заснованог насиља.

- Овдје је акценат на мултисекторском приступу. Акценат је на сваком од нас, без обзира у којој улози јесте, да ако види насиље, треба да пријави, ако чује насиље треба да пријави. Жртве морају имати осјећај да институције стоје иза њих и Српска има нлуту толеранцију на било коју врсту насиља - истакла је Селма Чабрић, министарка породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске.

Џон Кенеди Мосоти, представник Популационог фонда УН за БиХ рекао је да након што се усвоји закон, потпише меморандум о разумијевању и организује конференција као што је ова, тек онда предстоји велики посао како би се обезбједило да све жене и дјевојке буду безбједне у Републици Српској.

- Улогу у свему имају и медији, јер сте ви медији ти који можете мијењати мишљења и допринијети бољем друштву - навео је Мосоти.